Aktuelnosti

Геронтолошки центар „Нови Сад“ учесник Међународне конференције „Дани социјалне заштите“

Тринаестог маја, у Свечаној сали "Спортског и пословног центра Војводина" отворена Међународна конференција "Дани социјалне заштите", а Геронтолошком центру „Нови Сад“ припала је част да се представи и ове године на челу са в.д. директором Ненадом Башићем.

Pročitaj

Корисници Дома Ново насеље посетили Галерију ликовне уметности

Четрнаестог фебруара, корисници Дома Ново насеље, заједно са организаторком промотивних активности и радним терапеутом посетили су Галерију ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића на Међународни дан даривања књига.

Pročitaj

Дом Ново насеље награђен на такмичењу ГЦ "Зрењанин"

Осмог децембра Геронтолошки центар „Нови Сад“ учествовао је у Манифестацији " Најлепше окићена новогодишња јелка" , коју организује Геронтолошки центар " Зрењанин".

Нашу установу представљала је радна терапија Дома Ново насеље, која је за свој труд и креативност освојила диплому за "Најлепше дочарану празничну чаролију".

Pročitaj

Концерт клубова у Дому Футог

Двадесет и осмог новембра, фолклорна и хорска секција клубова за стара и одрасла лица увеселила је кориснике Дома Футог припремивши им занимљив једночасовни концерт.

Pročitaj

„Бакин колач“ за децу из Дечијег села

Двадесет и шестог октобра, у Клубу " Ново насеље" организована је традиционална активност " Бакин колач" , која негује љубав и заједништво. У оквиру ове активности, чланице клубова добијају материјал за прављење колача од ГЦ " Нови Сад".

Pročitaj

Изложбе ручних радова корисника домова

Трећег, деветог и двадесет и шестог октобра у Дому Футог, Лиман и Ново насеље отворене су изложбе ручних радова и слика корисника рађених у радној терапији домова и Дневног боравка за одрасла и старија лица.

Pročitaj

Дом упокојенцев, из Словеније посетио Дом Лиман

Двадесет и другог септембра, Дом Лиман угостио је запослене раднике из Дома упокојенцев, из Шмарје при Јелшах, из Словеније. Испред Геронтолошког центра „ Нови Сад" добродошлицу им је пожелео в.д. директор Ненад Башић, а помоћница директора Исидора Петковић одржала је презентацију наше установе, како би их упознала са радом и функционисањем установе.

Pročitaj

Спортски дан Дома Футог

Осамнаестог јула, у Дому Футог организован је Спортски дан за корисники који воле да се такмиче. У оквиру радне терапије дома, корисницима је припремљено такмичење у дворишном амбијенту.

Pročitaj

Прослава рођендана корисника

Осамнаестог, деветнаестог и двадесет и осмог јула, у Дому Лиман, Ново насеље и у Дому Футог прослављени су рођендани корисника рођених у периоду од јануара, до јула месеца.

Pročitaj

Чланови клубова посетили Матицу српску

Петог јула чланице литерарне секције клубова за стара и одрасла лица, у пратњи организатора промотивних активности, посетиле су најстарију српску институцију књижевности, културе и науке Матицу српску.

Pročitaj

Геронтолошком центру „Нови Сад“ додељен уговор од Покрајинског секретеријата за унапређење социјалне заштите

Двадесет и седмог јуна Покрајински секретеријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова доделио је уговоре за унапређење социјалне заштите на територији АП Војводине. Између осталих, уговор је добио и Геронтолошки центар "Нови Сад", а уручио га је покрајински секретар Предраг Вулетић в.д. директору Ненаду Башићу.

Pročitaj

Излет корисника Дома Футог

Двадесет и четвртог маја је организован излет за кориснике Дома Футог. Они су, у пратњи радног терапеута, физиотерапеута и организаторке промотивних активности посетили манастир Крушедол и Сремске Карловце.

Pročitaj

Хор Гц „Нови Сад“ наступио у Југословенском драмском позоришту

Деветог априла, у Београду, у Југословенском драмском позоришту одржан је концерт инклузивног Хора „Исон“ професора Миодрага Близанца са којим је наступио и хор Геронтолошког центра „Нови Сад“.

Pročitaj

Министар Селаковић и Градочелник Новог Сада Милан Ђурић посетили Клуб „Слана бара“

Трећег априла, Клуб за стара и одрасла лица „Слана бара“ посетили су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић, градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и директор ПИО фонда Реља Огњановић.

Pročitaj

Геронтолошки центар „Нови Сад“ на Сајму за пензионере у Жабљу

Двадесет и шестог марта, корисници Дома Ново насеље заједно са директором установе, организаторком промотивних активности и радним терапеутима имали су прилику да представе своје услуге на Сајму за пензионере " Пензионер- наша обавеза", у Жабљу.

Pročitaj

Песници из домова учесници у програму Школе „Милан Петровић“

Двадесет и првог марта, корисници домске услуге, који пишу поезију били су позвани да заједно са глумцима из Српског народног позоришта гостују у Школи за основно и средње образовање " Милан Петровић".

Pročitaj